Steenmarter.com
 
 

Steenmarter in de auto

Een steenmarter in een auto kan voor lelijke schade zorgen. De knaaggrage diertjes krijgen vooral in het oosten van Nederland geregeld de schuld van vernielde kabels in de wagen.

Waarom zitten steenmarters in een auto?
Steenmarters zitten naar het schijnt vooral in auto’s met kabels van visolie. Ze denken dat deze eetbaar zijn en beginnen te knagen aan deze kabels. Een andere theorie is dat het vooral gaat om jonge steenmarters. Deze jonge diertjes bakenen hun territorium af met geursporen. Als ze de geur van een andere steenmarter ruiken reageren ze agressief en bijten dan om zich heen, waarbij ze naar het schijnt de voorkeur geven aan sappige kunststoffen.

Maatregelen om steenmarters te verjagen
In principe is het niet heel moeilijk om een steenmarter te verjagen en dus te voorkomen dat de auto wordt gemolesteerd door een steenmarter. Tenminste, de meeste “verjagingstips” werken die mensen gebruiken.

1. Apparaten met een hoog piep geluid monteren in de auto. Deze geluiden horen volwassen niet, maar steenmaters wel en die hebben daar hekel aan dat ze de auto zullen mijden. Zo'n apparaat met een hoog piep geluid kun je bijvoorbeeld hier kopen.

2. Anti-marterspry kan soelaas bieden.

3. De kabels in de auto kun je beschermen met een omhulsel van geribbeld metaal.

4. Steenmeters hebben een hekel aan fijn gaas, je kunt de motorruimtes afdichten met metaalgaas. Las dit gaas niet vast, een garagemonteur moet er later wel weer bij kunnen.

5. Je kunt je auto op een rooster of kippengaas parkeren. Op deze manier kan de steenmarter niet in de motorruimte komen.

6. Blijf je last houden van steenmarters, dan kun je de visoliekabels het best vervangen of hardplastic hulzen om de bedrading laten aanbrengen.

Het best kun je zoveel mogelijk maatregelen nemen. Doe je dat niet dan kan het zo zijn dat als je niet goed verzekerd bent de schadepost enkele honderden tot duizend(en) euro’s kan betekenen. Voorkomen in financieel opzicht is in dit geval wellicht beter dan genezen.

      Product Omschrijving Prijs  

Marter vrij met shock voor in de auto
Dit apparaat combineert hoge tonen met kleine stroomschokjes. Dit product is aan te raden omdat het in combinatie met stroomschokjes veel effectiever is dan producten met alleen hoge tonen.
€ 39,95Marterspray voor de auto
De spray beschermt je auto tegen steenmarters. Hierdoor voorkom je beschadigingen aan leidingen en kabels. De spray heeft daarnaast anti-corrosieve eigenschappen. 
€ 9,95


 

 contact | privacy policy | disclaimer | 2012 alle rechten voorbehouden